KLÍMASZERELÉS

MELEGE VAN?

MI TUDJUK A MEGOLDÁST!

VÁSÁROLJON

KLÍMABERENDEZÉST!

Klímaszerelésről információk...

Hívjon minket!

06-20-986-9195

06-22-500-780

Párátlanítók

Nedvesek a helyiségek?

Penészesedik a lakás?

tovább...

A megoldás: párátlanító

info@airconenergy.hu

Toshiba légkondi

Kiváló minőség kompromisszumok, engedmények nélkül. A TOSHIBA klímákra akár 10 év garancia..tovább

LG légkondi

Az LG név világszerte híres és elismert, az eladott mennyiségek tekintetében világelső.  tovább...

Cascade légkondi

 Cascade klíma okos választás

A Cascade klímaberendezéseket a Gree Electric Appliances Inc. a világ egyik legnagyobb klímagyártója állítja elő.....(részletek..)

 

KLÍMA KARBANTARTÁS

Klíma karbantartás
nettó 8 000 Ft

részletek...

Telefonszám:

+36204492178

NAPELEMEKRŐL...

Toshiba Vrf

A TOSHIBA VRF rendszer bemutatása 

  Innovatívinnovatív toshiba

 

A kiemelkedően hatékony egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszoroknak és az  előremutató, vektorvezérelt invertereknek - amelyek részterheléskor 6,41 COP* értéket produkálnak- köszönhetően nagyszerű teljesítmény teszi az új SMMSi rendszert innovatív termékké.

 

  Intelligens

Az SMMSi intelligens hűtőközeg

áramlás szabályzása biztosítja

minden helyiség precíz temperálását,

még a nagyon távol eső

helyiségek esetében is.      


ötletgazdag toshiba vrf

Ötletgazdag

E sokoldalú rendszer rugalmas telepítési lehetőségeinek köszönhetően az egyes készülékek közötti távolság akár 235m, a magasságkülönbség akár 70m is lehet.








jelentős energia

 

Az új, kiemelkedően hatékony egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszorok és az előremutató, vektorvezérelt inverter alkalmazásának köszönhetően az SMMSi 6,41-es COP értéket produkál részterhelés mellett. Állandó kompresszorterhelés mellett ez jelentősen hozzájárul az energiafogyasztás csökkentéséhez.


Az SMMSi kültéri egység az első berendezés a piacon három kompresszorral és három inverterrel. Új egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszor


Új Toshiba egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszor: vezető a szakmábantoshiba vrf kültéri
A 14 és 16LE kültéri egységekben három teljesen új, inverter vezérelt egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszor működik részterhelés mellett kiemelkedő teljesítménnyel. A többi kültéri egységben (8, 10, 12 LE) kettő kompresszor található. Ezek az új kompresszorok nemcsak az energiahatékonyságot növelik, hanem a kényelmet is.
Nagyteljesítményű vektorvezérelt inverter
A teljes invertervezérlés lehetővé teszi a még pontosabb tervezést és rendszerkiterhelést.
A Toshiba SMMSi rendszer iparágvezető három kompresszorának inverteres vezérlésében, ami lehetővé teszi a kompresszorok teljes potenciáljának kihasználását. Ennek köszönhetően egyenletes az üzemelés és mindenkor optimális az energia megtakarítás.

 

Kiemelkedően hatékony egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszorok

hatékony toshiba vrf

A kiemelkedően hatékony egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszoroknak és az előremutató frekvenciavezérelt invertereknek köszönhetően a COP 6,41 (50% terhelésnél).
Állandó terhelés mellett most magasabb üzemteljesítmény érhető el. Minden kültéri egység három különálló egyenáramú kettős forgódugattyús kompresszorral és kettős inverter meghajtóval rendelkezik. A Toshiba a szakmában az egyetlen gyártó, aki ezt a technológiát kínálja.


vektorvezérlet toshiba inverter

Üzemhatékonyság az energiafogyasztás csökkentése érdekében

hatékony toshibaAz üzemelés során a rendszer határozza meg, melyik hőcserélő működtethető a
leghatékonyabban, és kiválasztja azt a ventilátor fordulatszámot, amellyel a szükséges teljesítmény a lehető legjobban biztosítható. A rendszer egyszerre több hőcserélőre osztja el a hűtőközeget ezzel növelve a hőcserélő felületet. Inverterek szabályozzák a rendszer folyamatos üzemelését, annak érdekében, hogy ugyanazt a teljesítményt érjük el alacsonyabb energiafogyasztás mellett.
A felhasználó ennek köszönhetően egyenletes szobahőmérsékletet élvezhet, ezen felül az alacsonyabb energiafelhasználás a környezetnek is jó.


egyszerű VRV


 

Optimális tervezési rugalmasság


A hűtőközeg áramlás valamint az új Toshiba VRF rendszer csővezeték technológiája lehetővé teszi a hihetetlenül rugalmas csővezetékezést. A kültéri egységek és a legtávolabbi beltéri egység közötti távolság 235m, a magasságkülönbség 70m is lehet. Ezek az előnyök megkönnyítik a tervezési munkát és a rendszert több mint 11 emeletesre lehet konfigurálni. 
Amennyiben átépítéskor vagy felújításkor a helyiségek újrafelosztására kerülne sor, a beltéri egységek rugalmasan megváltoztathatóak, anélkül, hogy további kültéri egységeket kellene telepíteni.
Bizonyos esetekben a magasságkülönbség akár 70m-re is megemelhető, ha a kültéri egységeket a beltéri egységek felé telepítjük. 3,5m-es feltételezett szintmagasság esetén ez egy 20 emeletes épületnek felel meg.
A tolóajtó könnyen hozzáférhetővé teszi az inverter nyomtatott áramkört anélkül, hogy el kellene távolítani a készülék paneljét. Ez az új kialakítás lehetővé teszi az inverter nyomtatott áramkör elérését karbantartási célokra, címzések beállításához, tesztüzemek vagy egyéb munkálatok elvégzésére.



toshiba ekvivalanes

 

A kültéri egység kompakt méretei


Az egységes méretű 16LE készülékek bevezetése több szabadságot ad a tervezőnek a kompakt méret toshiba vrftelepítési hely kiválasztásakor. Készülékkombináció esetén a szükséges telepítési terület akár 40%-kal csökkenthető.
Ez a megoldás nagy előnyt jelent olyan projektek vagy készülékek esetén, amelyeknél az összsúly döntő szerepet játszik a berendezés kiválasztásakor.



 

 

Y elágazások


Az Y elágazások alkalmazása leegyszerűsíti a hűtőközeg vezetékezést. Ez a megoldás - ahogy az ábrán is látható- a T idomokkal összehasonlítva csökkenti a teljes helyigényt. Ennek pozitív hatása a hajlítások számának csökkentésében mutatkozik meg, aminek köszönhetően tisztább lesz a vezetékezés. Az SMMSi kültéri egységek közötti gázvezeték Y elágazásai lehetővé teszik az egyenletes hűtőközeg áramlást a csatlakozásokhoz és hozzájárulnak a rendszer megbízhatóságához.


refnet toshiba

 

innováció toshiba

 

A hűtőközeg áramlás intelligens szabályozása

Teljes rendszerellenőrzés és egyenletes hőmérséklet
A Toshiba új fejlesztésű intelligens VRF vezérlése biztosítja, hogy minden helyiségbe megfelelő mennyiségű hűtőközeg jusson a beltéri egységek típusától, illetve a vezetékek hosszától, szintkülönbségétől függetlenül. Az SMMSi rendszerek esetén a hűtőközeg áramlás minden szinten optimális.

A hűtőközeg áramlás optimális szabályozása
Amennyiben több beltéri egység található egy rendszerben, előfordulhat, hogy a kültéri egység a beltéri egységekhez a vezetékhossztól függően nem elégséges vagy túl sok hűtőközeget szállít.
A hűtőközeg szállítása közben a vezetékekben nyomásveszteség és hő szivárgás fordulhat elő, ami oda vezet, hogy nem megfelelő mennyiségű hűtőközeg jut a beltéri egységekhez.
A hűtőközeg áramlás optimális szabályzása a hűtőközeg érzékelők és a mindenkori elektromos impulzus szelep nyitási arányának szabályzásával biztosítja az épületben az egyenletes hőmérsékletet a beltéri egységek között akár 40m-es magasságkülönbség esetén is.

hűtőközeg elosztás


Korlátlanul változtatható szabályzás



kompresszor Hz

 

A kompresszor fordulatszámának precíz szabályzása (0,1Hz)
A korlátlanul változtatható vezérlés a kompresszor fordulatszámát szinte lineárisan, 0,1Hz-es lépésekben szabályozza. A mindenkori aktuális teljesítményhez való precíz igazodás minimalizálja az energiaveszteséget frekvenciaváltáskor és minimális hőmérsékletingadozást biztosít.

 

 

 

 

Kettős forgódugattyú

forgodugattyus kompi

A kivezetési pont optimálisabb elhelyezése illetve a lapátvastagság optimalizálása csökkenti a nyomásveszteséget és a súrlódási ellenállást. A mágnesen rotor felületének megnövelése és a hozzáadott bemetszések növelik a hatékonyságot és csökkentik a zajszintet.





rotor

Minden motor egy kompakt, nagy teljesítményű, új mágneses rotorral működik, ami csökkenti az örvényáram veszteséget.






 

Nagyteljesítményű inverter

szinusz

A kompresszorok teljes inverter vezérlése lehetővé teszi a pontosabb üzemelést a rendszerterheléshez való igazodása érdekében.
Kiegyenesített szinusz görbe.




főpanelA vektorvezérelt inverter az áramot gyorsan egyenes szinusz görbévé alakítja, hogy lehetővé tegye az egyenáramú motor nyugodt működését.





teljesítmény


Hatékony levegőszabályzás


A fejlesztés során kiemelkedően fontos szerepet játszott a levegőszabályzás.
Sikerült megnövelni a levegőszállítás mennyiséget es egyidejűleg csökkenteni
a zajszintet.

ventilátor

Említésre méltó többek között:

  • az új szabadalmaztatott ventilátor négy lapáttal es nagy átmerővel (740 mm)
  • az új kialakítású ventilátor védelem
  • a nagyteljesítményű motormeghajtás

A továbbfejlesztett levegőszabályzás hozzájárul a magas hatékonysági értékek
eléréséhez. Ezen felül lehetővé vált egy magasabb standard nyomás a beltérben
telepített egyéb kondenzációs készülékekkel való alkalmazásokhoz
(városi környezetben stb.).


Nagyon alacsony zajszint

zajszint

A kültéri egység zajszintjét két elem határozza meg: a technológia illetve a mozgó és vibráló alkatrészek anyaga és a készülékek üzemsebessége. A ventilátor motor új inverter vezérlése lehetővé teszi a készülék fordulatszám csökkentését 60 U/min-ra.
A kompresszorvédelem és a készülék háza úgy került kialakításra, hogy a kompresszor által kiadott zaj optimálisan csökken. A kompresszorok
nagyteljesítményű terheléskiegyenlítő funkciójának és a hőcserélő új kialakításának köszönhetően az SMMSi az üzemidő legnagyobb részében részterhelés tartományban működhet. Ilyen feltételek mellett a készülékek üzemi zajszintje alacsony.


Üzemelési határértékek


Az SMMSi mínusz 20 °C külső hőmérsékletig képes fűteni. Ezáltal meg szélesebb követelménytartományban alkalmazható, és a hidegebb régiókban kivitelezendő projektek esetében is kiváló megoldás.

fűtő üzem toshiba


Nagy teljesítmény és energia megtakarítás részterhelés mellett

teljesítmény

A kompresszorok 100%-os terhelése mellet mert COP es EER értékek a névleges értékek.
Teljes terhelés általában csak az év néhány napján fordul elő, ezért a készülékek legtöbbször közepes vagy alacsony fordulatszámon működnek. Ez azt jelenti, hogy nem az a leghatékonyabb rendszer, amely a legnagyobb terhelés mellett nagyobb teljesítményt nyújt,
hanem az, amelyik közepes es alacsony kompresszor fordulatszám eseten (részterheléskor) jobban teljesít.
A Toshiba termékek a piacon továbbra is arról ismertek, hogy részterhelés mellett nagy teljesítménnyel es hatékonysággal működnek. Ez a tulajdonság még inkább igaz az új SMMSi rendszerre a három inverternek és a három új kialakítású kompresszornak köszönhetően, amelyek precízen elosztják a terhelést a rendszerben.




Honlap készítés